De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
- 125 g unt
- 1 lingura zahăr
- 1 bucata drojdie
- 600 g făină
- 1 pachet zahăr vanilat
- 250 g lapte de cocos
- 100 g marţipan roşu
- 40 g cuişoare
- 20 g migdale
- 100 g nucă de cocos rasă
- 200 g glazură albă
- 3 bucata ou
- 1 praf sare
Mod De Preparare
1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează cu oul, sarea şi laptele de cocos. Se toarnă deasupra compoziţiei din făină şi se amestecă până când se obţine un aluat elastic. Se mai lasă să crească timp de 30 de minute.
2. Se frământă aluatul, se întinde şi se împarte în 20 de bucăţi. Din fiecare bucată se formează câte o minge, de cca 6 cm diametru. Se învelesc cu hârtie de copt şi se lasă deoparte 20 de minute.
3. Se coc în cuptor, la 175°C, 16-18 minute. Se scot şi se lasă la răcit.
4. Glazura se topeşte pe baie de abur. Se ung mingiuţele cu glazură şi se presară cu nucă de cocos. Se lasă să se întărească.
5. Se face nasul din 1 migdală, ochii din cuişoare, iar creasta şi picioarele din marţipan.