De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g caise coapte
- 1 lingură stevia (îndulcitor natural)
- jumătate de pahar de apă
Mod De Preparare
Gemul de caise e cel mai parfumat și gustos gem pe care îl poți savura în această vară.
Varianta fără zahăr adăugat este cea mai sănătoasă pentru cei mici. În loc de stevia se poate folosi zaharină, miere, sirop de agave etc.
Cum se prepară gemul de caise fără zahăr
- Caisele se spală bine. Cine dorește le poate curăța de coajă.
- Caisele se taie în jumătăți și se îndepărtează sâmburii.
- Bucățile de fructe se pun într-un castron. Se adaugă stevia peste ele și se amestecă. Se lasă 30 de minute.
- Într-o cratiță se adaugă caisele și apa. Se gătesc la foc mediu fără capac.
- Când începe să se formeze spuma, se îndepărtează cu o spumieră sau lingură.
- Gemul de caise se lasă la fiert o oră. La sfârșit se pot zdrobi puțin cu o furculiță. Dacă gemul este foarte gros se mai poate adăuga puțină apa și se mai lasă puțin să fiarbă.
- Gemul se poate păstra la loc răcoros sau se poate consuma imediat.
Alte rețete