Gem de căpșuni – rețeta cu 3 ingrediente

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kilogram căpșuni coapte
  • 400 g zahăr
  • sucul de la o lămâie

Mod De Preparare

Gemul de căpșuni de casă e cel mai bun desert. Rețeta este ușoară și se face repede. 100% natural, fără conservanți, fără coloranți.

Se pot adăuga diverse condimente pentru un gem de căpșuni mai deosebit (scorțișoară, vanilie, ghimbir). Cine dorește o variantă mai sănătoasă poate înlocui zahărul cu stevia sau alți îndulcitori.

Cum se prepară gemul de căpșuni

  1. Căpșunile se spală, se înlătură codițele și partea albă. Se taie în bucăți mici.
  2. Într-o cratiță se adaugă căpșunile, zahărul și sucul de la o lămâie. Se lasă 30 de minute.
  3. Cratița se pune la foc mediu și se lasă căpșunile să fiarbă 30-40 minute amestecând din când în când.
  4. Spuma ce se formează se va îndepărta cu ajutorul unei spumiere sau linguri.
  5. Separat, se fierb câteva borcane. Se lasă la uscat.
  6. Pentru cine preferă un gem cu bucăți mari de fructe îl poate lăsa așa, iar cei care preferă un gem cu o consistență de pastă îl pot pasa cu un ajutorul unui blender.
  7. Gemul de căpșuni se transferă în borcane și se lasă la răcit.