Gem de prune și mere

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 prune
  • 4 mere
  • 240 ml apă
  • 400 g zahăr
  • 2 bețișoare de scorțișoară
  • 1 linguriță esență vanilie

Mod De Preparare

Gemul de prune și mere este rețeta pe care trebuie s-o faci anul acesta! Fără conservanti și fără coloranți! Ieftin, rapid și ușor de făcut. Minunat pe pâine prăjită cu sau fără unt.

Cum se prepară gemul de prune și mere

  1. Se scot sâmburii prunelor și căsuța cu semințe a merelor.
  2. Prunele și merele se taie în cubulețe.
  3. Într-o cratiță se pun fructele, apa, scorțișoara și vanilia.
  4. Se fierb la foc mic timp de 8-10 minute sau până merele și prunele s-au înmuiat.
  5. Se adaugă zahărul, se aduce la fierbere și se amestecă în mod constant până ce zahărul s-a dizolvat.
  6. Borcanele se sterilizează.
  7. Gemul de prune și mere se pune în borcane cât este cald și se lasă să se răcească. Se poate consuma imediat.