De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 zucchini
- 80 g zahăr
- răzătura de la o lămâie
- 1 linguriță de scorțișoară
Mod De Preparare
Gemul de zucchini este un preparat surprinzător de delicios. E ideal de savurat la micul dejun alături de brânză și pâine prăjită.
Acest tip de gem poate fi adăugat în salate sau alături de carne (pieptul de rață).
Cum se prepară gemul de zucchini
- Dovlecelul zucchini se spală și taie în cuburi.
- Într-o cratiță se adaugă zahărul și 2-3 linguri de apă/ Se gătesc la foc mic până ce zahărul începe să se topească.
- Se adaugă cubulețele de zucchini, se acoperă cratița cu un capac și se gătește timp de 15 minute la foc mic.
- Se adaugă răzătura de lămâie și se amestecă.
- Se adaugă scorțișoara și se mai lasă pe foc timp de 10 minute sau până ce cuburile de zucchini devin transparente și siropul se îngroașă.
- Gemul se lasă la răcit și apoi se poate servi.
Alte rețete