Glühwein – vin fiert în stil nemțesc

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 portocală desfăcută în felii
  • 1 sticlă de vin roșu
  • 200 g zahăr
  • 5 cuișoare
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 bucăți anason stelat
  • ghimbir proaspăt (după gust)
  • 150 ml rachiu, rom, amaretto sau schnapps

Mod De Preparare

Glühwein este o băutură ce are la bază vin roșu și diverse condimente. Această băutură se servește caldă pe timpul iernii, în special în apropierea Crăciunului.

Glühwein se vinde în toate târgurile de Crăciun din Germania și Austria. Varianta glühwein de casă este o rețetă cu care nu poți greși.

Cum se prepară glühwein, vinul fiert în stil nemțesc

1. Feliile de portocală, vinul, zahărul, cuișoarele, scorțișoara, anasonul stelat și ghimbirul se pun într-o oală încăpătoare.

2. Timp de 10 – 15 minute se încălzește preparatul la foc potrivit, având grijă ca amestecul să nu fiarbă.

3. Spre final se adaugă și cele 150 ml de rachiu, se toarnă în pahare/căni și se servește cald.