De Bianca Prangate,
Ingrediente
- 3 kg gogoșari
- 200 g zahăr alb
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 300 ml oțet
- 600 g bulion
- 3 foi de dafin
- 1 lingură boabe de piper
Mod De Preparare
Gogoșarii sunt o garnitură deosebită, apreciată de românii de pretutindeni. Fie că sunt pregătiți în oțet, bulion sau sos de muștar, sunt irezistibili.
Gogoșarii sunt legume pe cât de sănătoase, pe atât de versatile și delicioase. Pot fi pregătiți atât la grătar, ca adiție la legumele de grătar, cât și pregătiți în conserve.
Studiile arată că gogoșarii activează procesul de încălzire a organismului, mărind astfel rata metabolică și încurajând arderea de călătorii, după cum arată CSID.
De asemenea, gogoșarii sunt bogați în vitamina B6, având efecte diuretice benefice pentru sănătatea rinichilor, cât și vitamina C, aceasta din urmă fiind atât un antioxidant puternic și recunoscut, cât și un element care ajută la absorbția fierului în organism.
O rețetă deosebită este cea de gogoșari în sos. Este extrem de simplă și rezultatul final poate fi folosit ca garnitură la o sumedenie de fripturi.
- Gogoșarii se spală, se curăță de cotoare și semințe și se taie în felii subțiri.
- Se pun pe foc, într-o oală încăpătoare, bulionul, uleiul, oțetul, zahărul și condimentele.
- După ce dă în clocot, se adaugă și gogoșarii.
- Se lasă totul la fiert între 10 și 15 minute.
- Gogoșarii se pun ulterior în borcane sterilizate, cu ajutorul unei palete.
- Se savurează oricând se ivește ocazia sau pofta!
Foto: 123rf.com