Gogoşi aromate

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • ulei pentru prajit
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 500 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 80 g zahar tos
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

Mai ţii minte desertul copilăriei? Gogoşile erau îndrăgite de toţi cei mici şi cei mari. Uite cum să faci şi tu gogoşi aromate!

Pasul 1: Într-un bol cu puţin lapte şi o linguriţă de zahăr tos se desface drojdia. Separat, se pune făina care se desface cu restul de lapte. Se adaugă sare, zahăr tos, unt şi scorţişoară.

Pasul 2: Se adaugă ouăle, unul după altul, se amestecă şi apoi se pune drojdia desfăcută în lapte. Se adună aluatul într-o bilă care se lasă la crescut 30 de minute.

Pasul 3: Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-un sul din care se desprind bucăţi care se modelează în suluri subţiri care se împletesc.

Pasul 4: Se lasă gogoşile din nou la crescut pentru 30 de minute. Se încinge ulei în friteuză şi se prăjesc gogoşile pentru 5 minute. Se scot pe şervete absorbante şi apoi se presară cu zahăr.

Alte rețete