De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g faina
- 250 ml lapte
- 250 ml apa
- 16 g drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei de masline
Pentru prajit:
- 1 litru ulei de floarea-soarelui
Pentru servit:
- 150 g miere
- scorţisoara
- seminţe susan sau miez de nuca
Mod De Preparare
Îţi propunem o reţetă grecească delicioasă. Prepară şi tu gogoşi cu miere!
1. Se încalzesc apa si laptele si se pun într-un vas, drojdia se amesteca bine cu zaharul si se pun în apa cu lapte. Se adauga uleiul si se amesteca.
2. Într-un vas se pune faina, se presara sare si cu telul se amesteca în timp ce se toarna amestecul de la punctul 1. Se acopera vasul si se lasa la crescut o ora, pâna ce îsi dubleaza volumul si apar basici la suprafa_a aluatului.
3. Cu doua linguri care se plonjeaza în apa calda se formeaza mici bile care se pun în ulei încins. Se întorc pe toate parţile si dupa 4-5 minute se scot cu o spumiera pe serveţele absorbante. Se servesc cu mierea deasupra, presarate cu scorţişoara, seminţe de susan sau miez de nuca, dupa gust.