De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g brânză din 5 l lapte integral
- 100 g făină
- 1/4 lingurita cardamom măcinat
- 1 ceasca ulei pentru prăjit
Pentru sirop:
- 600 g zahăr
- 200 ml apă
- 1 praf puţin şofran
- 1/2 lingurita cardamom măcinat
Mod De Preparare
Învaţă să prepari nişte gogoşi din spumă de lapte aromate.
Mod de preparare:
1. Cu o zi înainte de pregătirea gogoşilor, se face brânza din lapte, de fapt o reducţie de lapte. Pentru aceasta, laptele integral se pune la fiert şi, când dă în fiert, se micşorează focul şi se lasă pe foc, amestecând din 10 în 10 minute. Se fierbe aşa timp de 2 ore până când laptele scade şi în vas rămâne un fel de spumă de lapte cu aspect de brânză.
2. Adoua zi, se prepară siropul pentru care zahărul şi apa se aduc în punctul de fierbere, se fierbe 5 minute şi, după ce se ia de pe foc, se adaugă şofranul şi cardamomul.
3. Pentru aluat, se amestecă brânza de lapte, făina şi cardamomul până se obţine un fel de aluat nu foarte tare din care se formează bile.
4. Se prăjesc bilele în ulei până devin maronii şi, după ce se prăjesc toate, se aşază într-un castron. Se toarnă siropul şi se lasă aşa pentru 2 ore.