De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 450 g făină
- 75 g zahăr
- 230 ml lapte
- 1 ou
- 65 g unt
- 1 lingurita sare
- 12 g drojdie proaspătă
Pentru glazură
- 1 albuş
- 100 g zahăr pudră
- sucul de o jumătate de lămâie
- esenţă de vanilie
Mod De Preparare
Îţi plac gogoşile? Atunci trebuie să încerci şi această reţetă de gogoşi glazurate. Sunt delicioase!
1. Drojdia se desface în puţin lapte călduţ, cu puţin zahăr.
2. Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc şi acolo se pun drojdia şi oul. Zahărul, sarea şi laptele se pun pe foc cât să se topească zahărul şi apoi se adaugă untul. Apoi, acest amestec se toarnă peste făină şi se frământă un aluat care se lasă două ore la crescut.
3. Din aluat se fac gogoşile care se prăjesc în baie de ulei.
4. După ce s-au răcit, se toarnă peste fiecare glazura obţinută din amestecarea albuşului cu zahăr, suc de lămâie şi vanilie.