De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
 - Gata in: min
 
Ingrediente
- 150 g zahăr
 - 200 ml rom
 - 1.1 litri apă rece
 - 2 linguri cafea instant
 - 2 linguri apă călduţă
 - frişcă pentru ornat
 
Mod De Preparare
1. Se pun romul şi 100 g zahăr într-un vas la fiert. Se fierb la foc mic 5-6 minute până se obţine un sirop mai gros. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu 500 ml de apă fiartă şi răcită. Se pune la congelator 3 ore.
2. Se amestecă cafeaua cu 2 linguri de zahăr. Amestecul se pune într-un castron cu apă caldă. Se amestecă şi se adaugă 600 ml apă fiartă şi răcită. Se dă la congelator 3 ore. La fiecare 2 ore amestecă în vas.
3. Se serveşte în cupe de sticlă şi se ornează cu frişcă.