Hummus cu roșii uscate

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g de năut gătit (fiert acasă sau din conservă)
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g de roșii uscate (deshidratate sau în ulei)
  • 2 linguri de pastă tahini
  • 1 legătură de coriandru sau pătrunjel
  • 1 linguriță de chimion
  • 1 linguriță de boia
  • 30 ml de ulei de măsline extravirgin
  • puțină zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Hummus-ul cu roșii uscate este un preparat delicios pe care trebuie să îl încerci. Îți 10 minute pentru încerca această rețetă cu rădăcini orientale.

Cum se prepară hummus cu roșii uscate

  1. Roșiile deshidratate se vor hidratat în apă pentru 24 de ore. Dacă se lucrează cu roșii uscate în ulei se va sări peste acest pas.
  2. Se păstrează apa în care a fiert nătul sau apa din conservă (aqua faba). Năutul se pune într-un robot de bucătărie.
  3. Se adaugă roșiile uscate, usturoiul și tahini. Se condimentează cu chimion, sare, piper și boia. Se adaugă și frunzele de coriandru sau pătrunjel.
  4. Se pasează amestecul până se obține o pastă fină. Dacă amestecul e prea uscat se mai adaugă apa de la năut sau puțin ulei de măsline.
  5. Hummusul cu roșii uscate se tranferă într-un castron, se ornează cu roșii uscate, boabe de năut sau boia.