Îngheţată cu mure

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g mure
  • 75 g zmeură
  • frişcă (tub) - pentru ornare
Pentru îngheţata de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenţă de vanilie
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml frişcă lichidă

Mod De Preparare

1. Într-o cratiţă se încălzeşte laptele amestecat cu esenţa de vanilie. Separat, într-un castron, se bat gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se încorporează laptele, se pune pe foc şi se amestecă compoziţia până se îngroaşă usor, fără să fiarbă. Crema se ia de pe foc şi se toarnă într-un vas rece, apoi se acoperă cu hârtie pergament, pentru a nu prinde pojghiţă. Se lasă să se răcească şi se dă la congelator 2 ore. Între timp se bate frişca.
2. Crema răcită şi îngheţata se mixează pentru a se sparge cristalele de gheaţă, apoi se adaugă frişca. Se amestecă uşor, se acoperă cu un capac şi se pune în congelator alte 3 ore.
3. Murele şi zmeura se pasează cu blenderul pentru a se face spumă. Compoziţia se pune în cupe, apoi se adaugă îngheţata şi murele. La final se ornează cu frişcă.

Alte rețete