Îngheţată de ciocolată cu alune de pădure

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru ornat
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 g alune de pădure
  • 50 g cacao
  • 50 g unt
  • 150 g ciocolată
  • 75 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 200 ml lapte
  • ciocolată, alune şi batoane finetti

Mod De Preparare

1. Se fierbe într-o cratiţă lapte­le împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit.

2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă şi laptele răcit, mestecându-se în continu­are. Compoziţia se pune la foc mic, până se îngroaşă, având grijă să nu dea în fiert pentru că se poate tăia.

3. După ce s-a răcit se încorpo­rează smântâna, care s-a ames­tecat în prealabil cu cacaoa şi cu alunele de pădure tăiate mărunt. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore.

4. Se serveşte în cupe de înghe­ţată şi se ornează cu ciocolată, alune mărunţite şi batoane finetti.