Înghețată de cocos

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 ml mântână pentru frișcă
  • 1 conservă lapte condensat
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri fulgi de cocos

Mod De Preparare

Înghețata de cocos de casă este atât de ușor de făcut. Laptele condensat o face extrem de catifelată și cremoasă. Dacă dorești să păstrezi această textură nu mai adăuga fulgii de cocos.

Cum se face înghețata de cocos de casă

  1. Toate ingredientele (cu excepția fulgilor de cocos) se vor ține la frigider câteva ore. Cu 10 minute de a începe prepararea înghețatei se vor scoate din frigider și se vor lasă la temperatura camerei.
  2. Laptele de cocos și laptele condensat se mixează într-un castron. Compoziția obținută se dă la frigider.
  3. Smântâna se bate până se obține o frișcă tare.
  4. Se scoate amestecul de lapte condensat din frigider și se amestecă treptat cu frișca, prin mișcări de sus în jos.
  5. Se adaugă fulgii de cocos.
  6. Amestecul pentru înghețata de cocos se transferă într-un recipient metalic sau de sticlă și se acoperă cu un capac sau cu o folie alimentară. Se introduce la congelator pentru o oră.
  7. Se scoate înghețata și se amestecă bine. Se acoperă din nou și se dă din nou la congelator pentru încă o oră. Se repetă acest proces de 3 ori.
  8. Înghețata de cocos se va lasă minim 6 – 7 ore (preferabil o noapte) la congelator.