De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 ml mântână pentru frișcă
- 1 conservă lapte condensat
- 200 ml lapte de cocos
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod De Preparare
Înghețata de cocos de casă este atât de ușor de făcut. Laptele condensat o face extrem de catifelată și cremoasă. Dacă dorești să păstrezi această textură nu mai adăuga fulgii de cocos.
Cum se face înghețata de cocos de casă
- Toate ingredientele (cu excepția fulgilor de cocos) se vor ține la frigider câteva ore. Cu 10 minute de a începe prepararea înghețatei se vor scoate din frigider și se vor lasă la temperatura camerei.
- Laptele de cocos și laptele condensat se mixează într-un castron. Compoziția obținută se dă la frigider.
- Smântâna se bate până se obține o frișcă tare.
- Se scoate amestecul de lapte condensat din frigider și se amestecă treptat cu frișca, prin mișcări de sus în jos.
- Se adaugă fulgii de cocos.
- Amestecul pentru înghețata de cocos se transferă într-un recipient metalic sau de sticlă și se acoperă cu un capac sau cu o folie alimentară. Se introduce la congelator pentru o oră.
- Se scoate înghețata și se amestecă bine. Se acoperă din nou și se dă din nou la congelator pentru încă o oră. Se repetă acest proces de 3 ori.
- Înghețata de cocos se va lasă minim 6 – 7 ore (preferabil o noapte) la congelator.
Alte rețete