De Ana Munteanu,
Ingrediente
- 200 g frișcă lichidă
- 2 fiole esențe de vanilie
- 3 albușuri de ou
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml cafea tare
- 70 ml cognac sau rom
- 1 fiolă esență de cafea
- cacao pentru decorat
- pișcoturi pentru decorat
- 250 g mascarpone
Mod De Preparare
Până acum nu am întâlnit om care să refuze o porție (maaare, cremosă și aromată) de Tiramisu. Ce ziceți, atunci, de o versiune înghețată a acestui minunat desert italienesc? Să învățăm să îl facem!
Într-un bol adânc amestecați cu mixerul albușurile cu zahărul tos, până capătă o constituție omogenă, cremoasă. Puneți mascarpone și amestecați cu o spatulă sau o lingură de lemn, nu cu mixerul. Adăugați, încet și pe rând, frișca lichidă, cafeaua, esențele (și, opțional, cognac sau rom) și amestecați până obțineți o cremă omogenă.
Puneți crema într-o caserolă și dați la congelator. Până îngheață, desigur. La servire, puteți decora pe deasupra cu pudră de cacao, boabe de cafea și pișcoturi.