De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 aluat
- 1 ou bătut sau unt topit (pentru uns)
- 1-2 linguri de zahăr pudră
- 120 g frișcă bătută
- 1-2 linguri zahăr pudră vanilat
- 150 g căpșuni
- 50 g ciocolată neagră
Mod De Preparare
Nu contează că le faci pentru o ocazie specială precum Sfântul Valentin și Dragobete sau doar pentru că îți e poftă de un desert gustos și aspectuos care să arate familiei cât ții la ea. Doar fă-le, simplu și rapid!
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Întinde aluatul și taie (cu ajutorul unei forme speciale sau cu un cuțit) 8-10 inimioare mai mari.
- Înțeapă fiecare inimă cu furculița, unge cu oul bătut/untul topit și presară ușor cu zahăr. Pune-le pe o tavă și dă-le la cuptorul încins pentru 8-10 minute. Lasă-le la răcit.
- Taie căpșunile în bucăți nu prea mari, nu prea mici.
- Adaugă zahărul vanilat epste frișcă, bate până se întărește. Topește ciocolata (ori la cuptorul cumicrounde, ori la bain marie)
- Formează niște sandwich-uri din 2 inimioare, frișcă și căpșuni. Decorează-le cu „șuvițe' de ciocolată topită.
Foto: captură Youtube
Alte rețete în formă de inimă:
Alte rețete