De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de zahăr
- 85 g făină
- 45 g făină de porumb
- 950 ml lapte
- 200 g zahăr
- 3 lingurițe esență de vanilie
- scorțișoară (opțional)
Mod De Preparare
Kazandibi sau, cum i-am spune noi, budincuță coaptă de lapte.
Mulți l-au declarat cel mai bun desert turcesc. Nu putem să îi aprobăm sau nu decât dacă îl încercăm întâi. Bine că se face extrem de ușor! Astfel:
Preîncălzește cuptorul.
Unge o tavă cu unt. (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează).
Presară un strat subțire dar compact de zahăr deasupra (cele 3 linguri). Dă tava la cuptor până zahărul prinde o ușoară culoare de caramel.
Între timp, într-o cratiță care nu lipește combină făina cu făina de porumb și laptele, amestecând din când în când cu o lingură de lemn să nu se lipească. La foc mediu pentru aproximativ 10 minute sau până când obții o cremă omogenizată. Adaugă apoi restul de zahăr, amestecând bine de tot. Dă de pe foc. Adaugă vanilia, amestecă bine.
Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul încins, pentru 15-20 minute.
Las-o să stea un pic la răcit (cel mai bine faci asta dacă pui tava cu totul într-un vas cu apă rece) și apoi scoate desertul pe farfurie, răsturnându-l cu fundul în sus.
Opțional, poți presăra scorțișoară pe deasupra.
Foto: 123rf.com