De Ana Munteanu,
Ingrediente
Pentru blat
- 250 g cremă de ciocolată
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 1 vârf de linguriță de sare
Pentru cremă
- 250 ml frișcă lichidă
- 200 ml lapte
- 250 g cremă de vanilie
Pentru glazură
- 250 ml glazură de ciocolată
- 2 linguri lichior/brandy/afinată
Mod De Preparare
Krem a la krem – o prăjitură care ți se topește în gură la propriu, pe care toată lumea o adoră și o face în ultima vreme. Am făcut-o și… am înțeles de ce, e fantastică! Nu are făină în compoziția blatului, lucru care îi dă o consistență absolut deosebită.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârte de copt. Separă albușurile de gălbenușuri.
Bate, cu ajutorul mixerului, albușurile cu sarea până obții o spumă tare. Adaugă apoi, treptat și amestecând continuu, câte o lingura de zahăr. Adaugă și gălbenușurile, tot pe rând și amestecând continuu. Dă viteza mixerului mică și toarnă încet și crema de ciocolată.
Toarnă compoziția în tavă și dă-o la cuptor circa 20-25 de minute. Scoate blatul și lasă-l la răcit.
Între timp treci la cremă. Bate frișca cu laptele într-un bol, adaugă crema de vanilie. Amestecă bine cu mixerul preț de câteva minute pâna se întărește și omogenizează crema. Întinde-o bine peste blatul răcit și dă la frigider.
Adaugă celor 250 g de glazură de ciocolata 2 linguri de lichior/brandy/afinată. Toarnă glazura răcită peste prăjitura scoasă din frigider. Dă din nou la frigider până se întărește glazura.