De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 ml apă
- 25 ml ulei măsline
- 3 grame drojdie uscată
- 2,5 g de sare
Pentru topping:
- 2 conserve de roșii cubulețe
- un sfert de ardei gras
- jumătate de ceapă
- 200 g carne tocată
- 1 lingură pastă de roșii
- 25 ml ulei de măsline
- jumătate de linguriță de chimion
- 1 linguriță de boia
- un sfert de linguriță de piper
- o legătură de pătrunjel
Mod De Preparare
Lahmacun este o pizza turcească ce nu conține cașcaval sau mozarella. Practic este o pizza cu legume și carne. Lahm înseamnă carne și macun aluat. Acest tip de preparat se revește cu salată și lămâie.
Cum se prepară lahmacun – pizza turcească
- Se prepară aluatul amestecând făina cu sarea într-un castron. Se adaugă apa călduță, drojdia și uleiul de măsline. Se frământă până se obține un aluat elastic. Dacă este prea uscat, se udă mâinile cu pă și se continuă frămânatrea.
- Aluatul se pune la loc ferit de curenți de aer, se acoperă și se lasă sa-și dubleze volumul (circa 30 de minute).
- Tooping-ul pentru lahmacun se prepară prin amestecarea cărnii tocate cu ceapa tocată, roșiile din conservă și ardeiul gras tăiat cubulețe. Se condimentează cu chimion, boia, piper și ulei.
- Aluatul se împarte în 8 părți egale și se întind cu sucitorul în formă rotundă/ovală. Pentru pizza turcească mai exactă se poate folosi o farfurie pentru a decupa aluatul.
- Foile de aluat se transferă pe o tavă de cuptor, se ung cu pasta de roșii și se adaugă toppingul de carne.
- Lahmacun se gătește timp de 15 minute în cuptor la 190 de grade Celsius sau până ce aluatul prinde o culoare maronie sau carnea își schimbă culoarea.