De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 carne tocată de vită
- 300 carne tocată de porc
- un pachet foi de lasagna
- sare
- piper
- 2 cepe
- cimbru proaspăt şi uscat
Pentru sos
- 100 unt
- 200 lapte
- 1-2 linguriţe făină
- un praf nucşoară
- piper alb
- 200 suc de roşii
- 1-2 fire busuioc verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 parmezan
Mod De Preparare
- Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe.
- Se pune untul să se topească, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina şi laptele şi se face sosul alb.
- Se unge tava cu unt, se pun foile de lasagna, carnea tocată şi se acoperă cu sosul alb. Se dă la cuptor. La sfârşit, se toarnă sosul de roşii.