De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g paste lasagna
- 800 g spanac verde
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 3 linguri miez de roșii zdrobite
- 400 g bulion
- 200 g brânză riccotta/ urdă
- 50 ml vin alb
- 150 g cașcaval
- sare, piper, busuioc, oregano, nucșoară - după gust
Mod De Preparare
Lasagna cu spanac și ricotta – o alegere mult mai ușoară a variantei clasice de lasagna. Alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să dai la cuptor repede o masă sățioasă și extrem de gustoasă.
Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Taie mărunt ceapa cu usturoiul şi călește-le în uleiul încins ușor în prealabil. Adaugă roşiile zdrobite şi morcovul ras. Amestecă ușor până se omogenizează.
Combină bulionul şi vinul cu restul compoziţiei. Pune la fiert circa 10-12 minute, apoi condimentează dup gust. Curăţă şi înăbuşă spanacul în apă fierbinte. Scurge-l, toacă-l mărunt şi amestecă-l cu brânză ricotta (sau cu urdă).
Încinge cuptorul la 180°C.
Unge un vas termorezistent cu ulei şi începe să „asamblezi' lasagna. Aşează în straturi un rând de paste, apoi spanac şi compoziţia cu roşii, apoi o altă foaie, peste care se pune caşcavalul feliat/ras. Repetă asta până se termină ingredientele.
Dă lasagna cu spanac la cuptor până când se rumeneşte deasupra şi scade zeama. Se serveşte caldă, desigur.