Lasagna cu spanac

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g paste lasagna
  • 800 g spanac verde
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 3 linguri miez de roșii zdrobite
  • 400 g bulion
  • 200 g brânză riccotta/ urdă
  • 50 ml vin alb
  • 150 g cașcaval
  • sare, piper, busuioc, oregano, nucșoară - după gust

Mod De Preparare

Lasagna cu spanac și ricotta – o alegere mult mai ușoară a variantei clasice de lasagna. Alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să dai la cuptor repede o masă sățioasă și extrem de gustoasă.

Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Taie mărunt ceapa cu usturoiul şi călește-le în uleiul încins ușor în prealabil. Adaugă roşiile zdrobite şi morcovul ras. Amestecă ușor până se omogenizează.
Combină bulionul şi vinul cu restul compoziţiei. Pune la fiert circa 10-12 minute, apoi condimentează dup gust. Curăţă şi înăbuşă spanacul în apă fierbinte. Scurge-l, toacă-l mărunt şi amestecă-l cu brânză ricotta (sau cu urdă).

Încinge cuptorul la 180°C.

Unge un vas termorezistent cu ulei şi începe să „asamblezi' lasagna. Aşează în straturi un rând de paste, apoi spanac şi compoziţia cu roşii, apoi o altă foaie, peste care se pune caşcavalul feliat/ras. Repetă asta până se termină ingredientele.

Dă lasagna cu spanac la cuptor până când se rumeneşte deasupra şi scade zeama. Se serveşte caldă, desigur.

Alte rețete de lasagna rapide și delicioase:

Lasagna Mic-Dejun

Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu pui