Lasagna

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 carne tocată de porc
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • 600 piure de roşii
  • busuioc verde
  • 100 unt
  • 3 ulei de măsline
  • cimbru verde şi uscat
  • 20 lasagna cu ou
  • 200 parmezan

Mod De Preparare

Lasagna cu carne tocată foarte bune și ușor de făcut, după o rețetă simplă.

  1. Se pun la fiert 2 l de apă cu puţină sare şi 2-3 linguriţe de ulei. Când începe să clocotească, se pun foile de lasagna şi se lasă să se înmoaie.
  2. Separat, într-o tigaie mai mare, se căleşte carnea în ulei de măsline împreună cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi morcovul tocat cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper după preferinţă.
  3. După ce s-au călit bine, se lasă câteva minute să se răcorească şi se tapetează tava cu unt, se pune un strat de foi de lasagna, unul de carne, unul de lasagna şi tot așa. Peste ultimul strat se presară parmezan şi cimbru uscat.
  4. Lasagna se acoperă cu sucul de roşii şi frunzuliţe de cimbru şi piper şi se bagă în cuptor. Se lasă în cuptor până se rumeneşte şi se serveşte ornată cu parmezan şi frunzuliţe de busuioc verde.