De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 cartofi
- 1 ou
- 500 ml ulei
- 1 lămâie
- un praf de sare
- piper
Mod De Preparare
Latkes sau clătitele de cartofi sunt o rețetă ușoară care se prepară de Chanukah (Hanukkah). Aceste clătite se prepară încă din epoca medievală, fiind o rețetă simplă cu puține ingrediente.
Cum se prepară latkes – clătite evreiești de cartofi
- Cartofii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Sucul de la o lămâie se adaugă peste cartofi și se amestecă. Se dau deoparte pentru 15 minute.
- Cartofii se scurg de apa pe care au lasat-o. Aceștia trebuie să fie puțin storși.
- Se amestecă cu oul, sarea și piperul.
- Se încălzește uleiul. Cu ajutorul unei linguri se formează mici clătite de cartofi și se prăjesc în ulei la foc mediu timp de 5 minute. Latkes trebuie să fie de culoare maro-aurie. După prăjire se transferă pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie.
- Latkes se servesc ca garnitură lângă diverse fripturi.
Alte rețete