Legume cu orez

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 roşii mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 dovlecei
  • 100 g orez
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 200 g ciuperci
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Toate legumele se spală şi se lasă la scurs. La roşii şi dovlecei se taie câte un capac şi se scobesc cu o linguriţă, iar ardeii graşi se taie în partea codiţei şi se curăţă de seminţe.

2. Orezul se spală şi se căleşte 1-2 minute în ulei încins. Se stinge cu 200 ml apă fierbinte, se acoperă şi se lasă să fiarbă 15 minute, la foc potrivit.

3. Separat, într-o tigaie încinsă cu unt se călesc ciupercile tăiate cubuleţe. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se înăbuşă 8-10 minute. Se amestecă cu orezul fiert şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.

4. Se umplu legumele cu această compoziţie şi se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Se adaugă miezul de la roşii tocat mărunt, câteva fire de verdeaţă, un praf de sare şi piper şi apă cât să acopere legumele pe jumătate. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.