Lichior de lămâie (limoncello) – rețeta autentică italiană

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 litri apă
  • coaja a 11 lămâi sau coaja a 9 lămâi și 6 lime (netratate)
  • 1 litru de alcool 95 de grade
  • 800 g zahăr

Mod De Preparare

Lichiorul de lămâie Limoncello îți va înviora simțurile într-un mod absolut captivant! Reteta autentică italiană de Limoncello este o combinație perfectă între prospețimea lamailor proaspete și dulceața echilibrată a zahărului.

Bucură-te de acest lichior răcoritor ca aperitiv sau digestiv și experimentează bucuria autentică a gastronomiei italiene.

Cum se prepară lichiorul de lămâie (limoncello) în stil italian

1. Se spală bine lămâile (și limes dacă se folosesc). Se șterg de apă.

2. Într-un borcan de sticlă cu capac se varsă alcoolul.

3. Cu ajutorul unui cuțit se îndepărtează coaja lămâilor evitând partea albă. Lămâile rămase se pot folosi în deserturi sau pentru limonade.

4. Bucățile de coajă se transferă în borcanul cu alcool. Borcanul se acoperă cu capac. Se lasă 6 zile la loc întunecat și răcoros. Se va agita borcanul o dată pe zi. După trecerea celor 6 zile, alcoolul va împrumuta culoarea lămâilor.

5. Într-o oală se adaugă apa și zahărul. Se amestecă și se pune pe foc până ce zahărul se va dizolva complet. Se va lăsa la răcit.

6. Peste siropul răcit se adaugă conținutul borcanului. Se acoperă cu capac sau folie alimentară și se lasă 2 zile la loc răcoros și întunecat.

7. După trecerea celor 2 zile se filtrează amestecul de alcool, coji de lămâie și sirop.

8. Lichiorul de lămâie (limoncello) se transferă în sticle cu capac. Se ține la rece.