De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 bucata limbă de vită
- 1 ceapă
Pentru sos
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 4 roşii în bulion
- 1 lingura bulion
- 2 ardei graşi
- 4 cartofi
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita cimbru
- 2 linguri ulei
- sare şi piper
Mod De Preparare
Nu oricine poate mânca limba, însă dacă faci preparatul special, cu siguranţă vei strânge admiraţii. Uite cum să faci limbă cu legume:
1. Se spala bucata de limba, se pune într-o oala cu ceapa taiata în patru, se acopera cu apa si se pune la foc mare pâna începe sa clocoteasca apa. Se reduce focul si se lasa la fiert trei ore. Fierbinte, se curaţa de pieliţa si se taie felii.
2. Pentru sosul cu legume, se încinge uleiul si se pun la calit cepele taiate marunt. Când au devenit translucide, se adauga usturoiul feliat care se lasa doua minute. Se pun rosiile taiate marunt, ardeii, oregano, sare, piper si cimbru. Se lasa legumele în jur de 15 minute, la foc mic.
3. Se adauga bulionul, se amesteca pentru a se desface si se pun cartofii taiaţi cubuleţe. Se pun si feliile de limba, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute.
4. Se serveste calda, cu garnitura dupa plac.