Macrou la cuptor

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g macrou
  • 2 cepe
  • zeama de la 2 lămâi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi dafin
  • 300 ml vin alb
Pentru garnitură
  • 400 g cartofi
  • salată verde
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

O rețetă gustoasă de macrou la cuptor pe care o poți încerca pentru cină. Se pregătește foarte ușor, din puține ingrediente, dar este extrem de sănătos. 

Rețetă de macrou la cuptor:

O porție de pește este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să mănânci sănătos și gustos. Este preparatul care poate fi consumat împreună cu orice garnitură, cartofi la cuptor, mămăligă sau salată, și care se pregătește foarte ușor acasă. Iată cum se face rețeta de macrou la cuptor:

1. Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
2. Se aşează în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
3. În acest timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
4. După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.

Macrou la cuptor

Alte rețete