Madlene – rețeta simplă de madeleines

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 135 g unt topit
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 lingură de miere
  • un praf de sare
  • coajă de lămâie
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 125 g de făină cernută
  • 5 g praf de copt
  • 50 g lapte
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod De Preparare

Madeleines sau madlenele, așa cum le știm noi sunt fursecuri cu origini franțuzești ce se remarcă prin forma lor de scoică. Aceste fursecuri fragede se servesc alături de cafea sau ceai.

Cum se prepară madlenele

1. Într-un bol se bat ouăle cu zahărul, mierea, sarea, coaja de lămâie și vanilie până amestecul se albește.

2. Se adaugă uleiul, făina, drojdia și se continuă amestecarea.

3. Se adaugă untul topit și se amestecă.

4. La final se încorporează și laptele.

5. Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider cel puțin 2 ore.

6. Ungem formele de madlene cu unt și presărăm făină.

7. Formele se umplu la 80% din capacitatea lor.

8. Madlenele se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10 – 12 minute.