Mahalabia – budincă de lapte arăbească

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 60 g amidon de porumb
  • 2 linguri apă de flori de portocal
  • o mână de nuci/migdale/fistic
  • 5 linguri de miere

Mod De Preparare

Mahalabia sau muhallebi este un desert extrem de popular în Orientul Mijlociu.  Rețeta acestui preparat apare prima data într-o carte de bucate islamică din secolul 7 din Andalusia.

Mahalabia se servește la mesele din familie, dar în special de Ramadan sau Eid.

Cum se prepară mahalabia – budinca de lapte arăbească

  1. Într-o cratiță se adaugă 300 ml de lapte și zahărul. Se amestecă până ce zahărul se dizolvă. Când amestecul începe să fiarbă se închide focul și se lasă la răcit.
  2. Peste cei 300 de ml de lapte rămași se adaugă amidonul. Se amestecă până ce amidonul este dizolvat.
  3. Amestecul de lapte și amidon se adaugă peste laptele călduț. Se pune iar pe foc mediu. Se amestecă până ce amestecul se îngroasă. Se ia de pe foc.
  4. Se adaugă apa de flori de portocal și se amestecă. Se lasă la răcit.
  5. Nucile se toacă mărunt.
  6. După ce mahalabia s-a răcit se amestecă și se toarnă în boluri pentru servit. Se dau la rece pentru 2-3 ore.
  7. Mahalabia se servește cu nuci tocate deasupra.