De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 ml lapte
- 100 g zahăr
- 60 g amidon de porumb
- 2 linguri apă de flori de portocal
- o mână de nuci/migdale/fistic
- 5 linguri de miere
Mod De Preparare
Mahalabia sau muhallebi este un desert extrem de popular în Orientul Mijlociu. Rețeta acestui preparat apare prima data într-o carte de bucate islamică din secolul 7 din Andalusia.
Mahalabia se servește la mesele din familie, dar în special de Ramadan sau Eid.
Cum se prepară mahalabia – budinca de lapte arăbească
- Într-o cratiță se adaugă 300 ml de lapte și zahărul. Se amestecă până ce zahărul se dizolvă. Când amestecul începe să fiarbă se închide focul și se lasă la răcit.
- Peste cei 300 de ml de lapte rămași se adaugă amidonul. Se amestecă până ce amidonul este dizolvat.
- Amestecul de lapte și amidon se adaugă peste laptele călduț. Se pune iar pe foc mediu. Se amestecă până ce amestecul se îngroasă. Se ia de pe foc.
- Se adaugă apa de flori de portocal și se amestecă. Se lasă la răcit.
- Nucile se toacă mărunt.
- După ce mahalabia s-a răcit se amestecă și se toarnă în boluri pentru servit. Se dau la rece pentru 2-3 ore.
- Mahalabia se servește cu nuci tocate deasupra.