De Erika Chivu,
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceasca ciuperci champignon tocate
- 400 g ciuperci salbatice amestec congelat
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1/2 lingurita oregano
- 3 catei de usturoi
- 3 cesti supa de legume
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 prafuri sare, piper
- 2 cesti lapte degresat
- 3/4 ceasca malai grisat
- 1 ceasca branza rasa tip gouda, guyere sau fontina
Mod De Preparare
Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios.
Mod de preparare:
Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.
Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.
Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.
Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.
Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.