De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g cartofi
- 3 morcovi
- 1 cutie roşii în bullion
- sare
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- cimbru
- 800 g muşchi de porc
- 1 legatura ceapă verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legatura pătrunjel verde
- 2-3 linguri ulei măsline
Mod De Preparare
1. Se taie muşchiuleţul de porc bucăţi subţiri, se condimentează cu sare, cimbru, piper şi boia dulce de ardei şi se pune într-o cratiţă să se călească în puţin ulei.
2. Se întoarce să nu se ardă, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi o cană de apă, amestecându-se continuu să nu se ardă.
3. Se spală morcovii, cartofii şi se curăţă de coajă, se taie rondele şi cubuleţe şi se pun să fiarbă împreună cu carnea, adăugându-se din când în când câte o cănuţă de apă.
4. După ce s-au fiert morcovii şi cartofii, se pun roşiile în bulion, usturoiul tăiat mărunt, se condimentează, dacă mai este nevoie cu sare şi cimbru, şi se mai lasă câteva clocote, apoi se bagă în cuptor să scadă. Se serveşte cu salată verde sau murături.