De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg linte
- 2 cepe mari
- 2 linguri bulion/4 roşii potrivite
- 3 căţei usturoi
- 500 g fasole verde fideluţă
- 2 morcovi potriviţi
- sare, piper negru şi alb
- 50 ml ulei
- 1 legatura cimbru verde
Mod De Preparare
1. Se alege lintea bob cu bob, apoi se spală de 2-3 în apă caldă. Înainte de a fi pusă la fiert, se ţine la înmuiat 2-3 ore în apă caldă.
2. Fasolea se curăţă şi se rupe în două după, care se fierbe în apă cu sare aproximativ 15 minute.
3. Lintea se pune la fiert cu apă rece. Se fierbe la foc mic timp de 40 minute ca să nu se sfărâme. Sarea se pune la sfârşit, când lintea este aproape fiartă. Împreună cu lintea se fierb şi morcovii tăiaţi rondele.
4. Se curăţă şi se spală ceapa, după care se toacă şi se înăbuşă în ulei. Se adaugă sosul de roşii şi usturoiul. Se toarnă sosul peste lintea fiartă şi fasolea verde şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se poate servi şi rece, şi caldă, şi se ornează cu crenguţe de cimbru verde.