De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 vinete
- 3 gogoşari
- 2 cepe
- 4 roşii
- 6 căţei usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- 4 cartofi
- 2 dovlecei
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legatura pătrunjel
- 2 linguri pesmet
Mod De Preparare
Mâncare de legume foarte bună pentru diete, pentru post sau pentru vegetarieni. Iată o reţetă simplă şi delicioasă!
1. Se spală şi se feliază vinetele. Se presară sare şi se aşază în sită să se scurgă. Se presează cu o lingură de lemn ca să iasă sucul toxic şi se trec prin pesmet.
2. Se perpelesc în puţin ulei de măsline cât să capete crustă. Se curăţă ceapa şi gogoşarii. Se feliază şi se călesc în ulei.
3. Se înăbuşă cu puţină apă cât să se înmoaie şi se adaugă vinetele, cartofii tăiaţi felii mai mari, usturoiul tăiat mărunt şi dovleceii. Se presară sare şi piper, după gust, şi se se fierb la foc potrivit.
4. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cubuleţe. Se pun în cratiţă şi se mai lasă câteva minute. Mâncarea se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.