De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g carne tocată de vită
- sare
- piper negru
- pătrunjel
- 1 lingura miere
- 2-3 cepe
- 250 g orez
- 50 g pastă măsline negre
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 praf cimbru
- 1 praf chili
- 1 praf şofran
- 60 g unt
- 100 g legume asortate
- 400 g pulpă de roşii
- 50 ml vin roşu dulce
Mod De Preparare
1. Se curăţă, se spală şi se taie ceapa fideluţă, apoi se căleşte în ulei până devine aurie.
2. Separat, se amestecă ceapa călită cu carnea tocată, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pasta de măsline, cimbru şi mierea şi se frământă bine. Se formează chiftelele şi se pun la fiert în apă clocotită. Se scot şi se lasă în sită, la scurs.
3. Între timp, se pune pulpa de roşii într-o crăticioară cu vinul, praful de chili şi sare şi se lasă câteva minute să scadă. Sosul se toarnă peste chifteluţe.
4. Orezul se pune în apă clocotită, se adaugă sare, unt, şofran şi legumele prefierte şi se lasă la fiert. Se serveşte cu chiftelele în sos, ornat cu fire de pătrunjel.