De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ml smântână dulce pentru frișcă (să nu fie ultrapasteurizată)
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod De Preparare
Mascarpone de casă – cea mai simplă rețetă
Folosesc mascarpone la multe dulciuri, și cum la magazin e cam scump, gaura din buzunar e destul de mare. Acum am rezolvat problema: fac mascarpone în casă, în 10 minute și din numai 2 ingrediente. Gustul e exact ca al celei cumpărate și eu scap mai ieftin din toată afacerea!
- Vei avea nevoie de un termometru de bucătărie, o sită cu găuri mici și niște tifon curat.
Într-o crăticioară, la foc mediu, adu la fierbere smântâna pentru frișcă. Ar trebui să ajungă la 80 de grade Celsius, temperatură în jurul căreia este indicat să o menții. Lasă să fiarbă la această temperatură vreo 3 minute, adaugă zeama de lămâie, amestecă ușor și mai lasă încă alte 3 minute.
Dă de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei (asta va dura aproximativ 30 de minute). Pune brânza în tifonul curat și pe acesta în sită și pune-o la scurs deasupra unui castron. Dă totul la frigider peste noapte, ca să se strecoare zerul.
A doua zi o să ai o brânzică dulce, densă și cremoasă, numai bună de folosit pentru cele mai delicioase deserturi.
Rețete de deserturi care folosesc mascarpone:
Bruschete surpriză cu fructe de pădure
Tartă cu brânză şi sos de fructe