De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g brânză de capră
- 100 g brânză feta
- 200 g brânză mascarpone
- 50 g susan
- 50 g migdale prăjite
- 50 g nucă măcinată
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- ulei de măsline
- 1-2 linguri smântână
- 1 vânătă mică
- 1 dovlecel
- 3-4 cartofi
- 1 felie mango
- 1 morcov
Mod De Preparare
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă. Se taie şi se scobesc de miez, astfel încât să arate ca nişte ouşoare.
2. Vânăta şi dovlecelul, se curăţă de coajă, se taie fâşii subţiri şi se prăjesc în puţin ulei.
3. Se spală şi se toacă mărarul şi o parte din pătrunjel şi se amestecă cu nuca măcinată. Compoziţia se pune într-un bol şi se lasă la rece. Separat, se pregătesc brânzeturile în trei boluri diferite.
4. Brânza feta se amestecă cu susanul prăjit şi se înfăşoară în feliile de vinete. Cartofii se umplu cu brânza de capră amestecată cu migdalele prăjite şi smântână, dovleceii se umplu cu brânza mascarpone iar biluţele din verdeaţă se fac din restul de brânză rămasă, amestecată cu nucă măcinată. Se aranjează pe un platou şi se ornează cu bucăţele de mango, morcov, frunze de pătrunjel, mentă şi fulgi de migdale.