De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 75 g unt
- 50 g zahăr
- 25 g drojdie
- 300 g făină
Pentru umplutură:
- 40 g unt
- 40 g zahăr
- 1 lingura scorţişoară
- 1 ou
Mod De Preparare
Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita.
1. Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de minute.
2. Se întinde aluatul cu un sucitor. Se prepară umplutura pentru care se amestecă untul, zahărul, scorţişoara şi albuşul. Se întinde umplutura amestecată, se rulează şi se taie aproximativ 25 de bucăţi. Se lasă 20 de minute să crească.
3. După ce au crescut, se ung cu gălbenuş şi se coc pentru 8 minute. Se pot servi ca atare sau cu glazură de zahăr şi suc de lămâie.