De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 ou
- 55 g zahăr
Pentru umplutură
- un praf de sare
- 2 lingurite drojdie uscată
- 2 ouă
- 75 g zahăr
- 1 păstaie vanilie
- 225 g unt
- 500 g făină
- 240 ml lapte
Pentru aluat
- 115 g unt
- 2 linguri lapte
Mod De Preparare
Un desert aromat, perfect pentru serile răcoroase de toamnă. Încălzeşte-ţi bucătăria cu melcişorii aromaţi!
1. Pentru aluat se pun laptele şi păstaia de vanilie tăiată în două, se încălzeşte uşor fără a se fierbe şi apoi se lasă deoparte
pentru a se răci.
2. Se adaugă untul topit şi zahărul, 100 g făină şi ouăle bătute. Se amestecă şi se adaugă sarea şi drojdia uscată, se mai pun 100 g de făină şi se amestecă şi apoi se frământă timp de 10 minute punând toată făina. Apoi, se pune aluatul într-un bol, se acoperă şi se lasă să crească o oră într-un loc călduţ, ferit de curenţi.
3. Se împarte aluatul în două suluri subţiri pe masa presărată cu făină din care se taie felii ce se aşază în tava de copt unsă cu un pic de unt. Se mai lasă aşa la crescut încă o oră, apoi se ung cu ou amestecat cu lapte şi se coc timp de 30 de minute. Odată coapte, se unge fiecare melcişor din abundenţă cu o pensulă cu unt topit şi se presară zahăr. Se lasă să se răcească.