De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g făină
- 50 g drojdie
- 1 lingurita sare
- 125 ml lapte
- 50 g unt
- 2 ouă
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 frunze busuioc
- 100 g seminţe de dovleac
- 300 g telemea de vacă
- 2 ouă
- 1 ou pentru uns
Mod De Preparare
Melcişorii cu brânză şi busuioc sunt gustarea perfectă pentru invitaţi. Iată o reţetă simplă cu brânză telemea:
1. Se cerne făina şi se lasă 1-2 ore la temperatura camerei.
2. Se prepară, între timp, maiaua, din drojdia frecată cu o parte din laptele călduţ şi 2 linguri de făină.
3. Se pune făina pe marginile bolului şi se adaugă ouăle, restul de lapte, seminţele de dovleac, sarea, untul, maiaua şi grăsimea şi se încoporează prin frământare. Se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
4. Separat, se pasează brânza şi se amestecă bine cu ouăle bătute. Se adaugă busuiocul tăiat mărunt. Se scoate aluatul şi se întinde.
5. Se întinde crema de brânză, se rulează şi se taie cu un cuţit. Se ung cu unt şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 150°C până se rumenesc frumos.