Mici şi hamburgeri sănătoşi

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru mici
  • 600 g carne tocată slabă amestecată (vită, miel, porc)
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 cepe
  • sare, piper, ulei de măsline
Pentru hamburgeri
  • 500 g carne tocată slabă
  • 30 g pâine uscată
  • 1/2 lingurita pudră de muştar
  • 50 g brânză Feta
  • 1 ou
  • 1 lingurita oregano
  • sare, piper
  • 4 lingurite ulei de măsline
Pentru sos
  • 1 roşie
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi

Mod De Preparare

1. Carnea de mici, ceapa şi usturoiul, tocate fin, cimbrul, boiaua, vegeta, sa-re şi piper după gust se amestecă. Se formează rulouri groase de un deget şi se pun la rece. Se rumenesc 10 minute, întorşi pe fiecare parte.

2. Pâinea se prăjeşte câteva minute, fără grăsime, cu pudra de muştar. Se lasă la răcit, apoi se înmoaie cu apă călduţă. Brânza se taie cubuleţe. Se amestecă ingredientele, adăugând ore-gano, oul şi uleiul, sare şi piper. Se lasă la rece, o oră. Se formează 8 chiftele mari. Se pun pe grătar şi se rume­nesc 7 minute pe fiecare parte.

3. Se face un sos din roşia curăţată depiele şi zdrobită. Ceapa şi usturoiul securăţă şi se toacă fin. Se amestecă toate şi se potrivesc de sare şi piper.

4. Pentru un gust rafinat, serviţi prepa­ratele cu sos Tzatziki şi salată verde. Truc: Stropeşte preparatele, în timp ce se rumenesc, cu bere blondă.