De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 foi napolitană
- 140 g zahăr tos
- 1 lingura lapte
- 100 g margarină
- 3 ouă
- 140 g alune de pădure
- 100 g zahăr pudră
Pentru glazură
- 50 g ciocolată de menaj
- 25 g margarină
Mod De Preparare
1. Într-o crăticioară mai adâncă se pune zahărul tos şi se lasă la foc mic pe aragaz, pentru a se carameliza. Se adaugă apoi laptele şi untul şi se amestecă bine în continuare, tot la foc mic. Se ia de pe foc şi se pun alunele tăiate mărunt.
2. Într-un castron, se bat cu mixerul ouăle şi zahărul pudră. După ce s-au omogenizat, se toarnă peste compoziţia deja fiartă şi se pune la bain-marie, pentru 10 minute.
3. Între timp, se pregătesc foile de napolitană. Se pune prima foaie peste care se întinde cu un cuţit cu lama lată compoziţia obţinută, apoi se pune cealaltă foaie de napolitană deasupra. Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă la frigider timp de 30 de minute.
4. Pentru glazură se topeşte ciocolata de menaj împreună cu untul, la foc mic, într-o crăticioară. Când se scoate prăjitura de la frigider, se taie în pătrate de aproximativ 4-5 cm, care se ornează cu glazura de ciocolată.