Minitarte cu cremă de nucă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingura nucă de cocos
  • 2-3 linguri nucă pisată
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri făină
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
Pentru umplutură
  • 1 lingurita coajă rasă de lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 ou
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 120 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 300 g făină
Pentru aluat
Pentru ornat
  • 250 g ciocolată menaj
  • 20 g unt
  • bomboane, nucă, nucă de cocos

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşul, oul, coaja de lămâie şi făina. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore.

2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm, din care se taie rondele care se pun în forme mici de tarte. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 15 minute. Se scot uşor din forme şi se lasă să se răcească.

3. Pentru umplutură, făina se dizolvă în laptele rece. Se adaugă zahărul şi ouăle, apoi se pune deasupra unui vas cu apă clocotită şi se amestecă până se leagă. Se adugă cacaua, iar când se răceşte se amestecă cu nucile pisate şi nuca de cocos.

4. Se umplu tartele cu această cremă, apoi se acoperă cu glazură de ciocolată şi se ornează cu nuci, bombonele şi nucă de cocos.