De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g făină
- 1/4 pachet drojdie de bere
- 1 iaurt
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita rasă zahăr
- 1/2 ceasca apă
Pentru umplutură
- 250 g spanac opărit
- 1 ceapă
- 150 g caşcaval
- 1 ou
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 200 g ton bucăţi
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
Mod De Preparare
1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se obţină un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 minute.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa tocată şi spanacul se călesc uşor în unt. Se sting cu 2-3 linguri de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până dispare tot sosul din tigaie. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu oul bătut, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.
3. Se pune aluatul în formele de tarte unse cu puţin ulei şi tapetate cu făină, apoi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit. Se scot din cuptor şi când se răcesc puţin se umplu cu compoziţia de spanac. Se dau din nou la cuptor şi se mai lasă 10-15 minute.
4. Se servesc cu bucăţi de ton stropite cu zeamă de lămâie şi se ornează cu verdeaţă.