De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 24 pişcoturi
- 200 g mascarpone
- 200 ml frişcă bătută
- 150 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 400 linguri lapte
- esenţă de migdale
- 100 ml cafea tare
- 2 linguri rom sau lichior de migdale
- 2 linguri cacao
Mod De Preparare
1. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă ca smântâna. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu mascarpone şi frişca bătută. Se adaugă câteva picături de esenţă de migdale şi se păstrează la rece.
2. Cafeaua se amestecă cu romul sau lichiorul de migdale şi se toarnă într-o farfurie adâncă. Pişcoturile se rup în jumătăţi şi se înmoaie doar 1-2 secunde în cafea. Se pun în cupe, apoi se toarnă crema şi se pudrează cu cacao.
3. Se lasă 2-3 ore la rece.