De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g piept de pui
- 1 kg pulpiţe de pui dezosate
- 800 g ciocănele de pui
- 1-2 cepe
- sare
- piper
- rozmarin
- cimbru
- usturoi
- grăsime pentru uns grătarul
Mod De Preparare
1. Se dezosează pieptul de pui, se crestează, se taie bucăţi mai mici dacă este nevoie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru. La fel se procedează şi cu pulpiţele şi ciocănelele. Se desprinde carnea cu un cuţit de pe os, astfel încât să se pătrundă atunci când sunt puse pe grătar.
2. Se acoperă cu o folie şi se lasă să stea la rece aproximativ o oră în sucul propriu, timp în care se pregăteşte grătarul.
3. După ce s-a făcut jarul potrivit, se unge grătarul cu puţină grăsime şi ceapă şi se aşază crenguţele de rozmarin astfel încât să formeze un pat.
4. Peste crenguţe se aşază bucăţile de pui şi, după 10 minute, se întorc pe cealaltă parte. După ce s-au rumenit, (atenţie mare să nu se ardă), se servesc cu diverse garnituri şi salate asortate.