De Erika Chivu,
Ingrediente
- 450 g ciocolată neagră (cacao 85%)
- 60 g unt
- 50 ml rom
- 300 g smântână lichidă
- 7 ouă
- 50 g zahăr pudră
- 200 g zmeură
- 2 foi gelatină
- 50 ml sirop zahăr
- 70 g zahăr
Mod De Preparare
Un desert sofisticat, după o reţetă propusă de Alexandru Iacob, câştigător „Topchef'. Învaţă să faci mousse de ciocolată, „condimentat' cu spumă de zmeură:
1. Ciocolata se pune la bain-marie și se lasă până se topește. Pe un alt bainmarie se pun gălbenușurile împreună cu zahărul pudră și se amestecă până se îngroașă. Albușurile se bat spumă. Smântâna lichidă se bate cu telul până se obține frișcă.
2. Ciocolata topită se amestecă cu gălbenușurile, apoi se încorporează albușul de ou, iar la sfârșit se adaugă frișca obținută din smântână. Se dă la frigider 30 minute.
Spuma de zmeură: Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece, iar apoi se adaugă în siropul de zahăr puțin încălzit. Zmeura se dă la blender, apoi se amestecă cu siropul de zahăr și foile de gelatină. Se bagă întrun sifon cu o capsulă cu gaz și se agită energic.
Cupola de zahăr: Se topește zahărul până se formează un caramel. Se lasă foarte puțin la răcit, apoi se ia cu o lingură și se dă forma de cupolă pe mână sau pe un polonic.