De Erika Chivu,
Ingrediente
- castraveți
- gogoșari
- morcovi
- țelină
- varză
- gogonele
- hrean
- conopidă
- struguri (boabe)
- ardei gras
- căței de usturoi
- pepeni mici
- mărar
- boabe de muștar
- piper
- foi de dafin
- sare
- oțet
- apă
- zahăr
Mod De Preparare
Chiar dacă nu ai mai preparat niciodată murături asortate în oțet, această rețetă nu o să-ți dea bătăi de cap. Aromate și delicioase, legumele pot fi păstrate în borcane etanș și se vor menține foarte bine pe toată perioada de iarnă.
Rețeta aceasta de murături asortate în oțet este foarte gustoasă și nu vei pierde prea mult timp în bucătărie. Dacă îți plac și alte legume, le poți adăuga fără probleme. Pentru a colora zeama, folosește sfeclă roșie. Pentru ca murăturile asortate în oțet să nu se înmoaie, ai grijă să alegi sare neiodată. Proporțiile diferă, în funcție de preferințele fiecăruia.
La un litru de lichid trebuie să ai următoarele proporții: 750 ml apă, 250 ml oțet, o lingură de sare și o lingură de zahăr. Sarea și zahărul se amestecă pe foc în oțet și apă.
1. Speli bine legumele și le tai în diverse forme, astfel încât murăturile asortate în oțet să fie cât mai ușor de scos.
2. Pune în borcane foi de dafin, boabe de piper și muștar, 2 căței de usturoi la fiecare borcan, o fâșie de hrean, o frunză de țelină. Deasupra se pun crenguțele de mărar
3. Se adaugă legumele. aranjându-le cât mai bine. Dacă îți plac, adaugă printre ele și câteva boabe de strugure
4. Se adaugă amestecul peste legume
5. Pune borcanele într-un vas, peste un prosop, și acoperă cu apă, cât să treacă cu un deget peste capac, apoi pune-le la fiert
6. După ce au dat în clocot, mai lasă-le 20 de minute și stinge focul.
Alte rețete