Musaca de cartofi cu carne

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • 1-2 cepe
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3-4 linguri ulei pentru călit
  • 2-3 crengute cimbru proaspăt
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă crude

Mod De Preparare

  1. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se pasează cu mixerul, se amestecă cu untul, laptele şi ouăle crude.
  2. Separat, se toacă ceapa şi verdeaţa şi, împreună cu carnea tocată, se călesc în ulei. Se mai adaugă apă din când în când, până se rumenesc.
  3. Se tapetează o tavă de tort cu unt şi se toarnă primul strat de piure, un strat de carne, unul de piure, unul de carne şi ultimul de piure. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
  4. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească puţin, apoi se serveşte ornată cu cimbru verde. Se mai poate servi cu iaurt sau cu smântână.